Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Semulepudding


1,5 dl semulegryn
1 l melk
1 ts vaniljesukker
1-2 ss sukker
2-3 egg







 
Bland melk og semulegryn i en kjele.
Sett kjelen på plata og kok opp under omrøring.









La grøten småkoke i 12 min.
Ha i vaniljesukker og sukker.










Ta kjelen av plata.
Visp eggene godt sammen i en bolle.
Hell de i grøten og rør godt.
Sett kjelen på plata, og la grøten få en knapt oppkok.








Hell grøten over i en vætet form og sett den til avkjøling.

 Jeg kan ikke servere semulepudding i noe annet enn mormors emaljerte fat.









Serveres avkjølt med rød saus.






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar