Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Scones

Å bake noen scones er faktisk gjort på en halvtime. Dessuten smaker de godt.

25 g margarin
3 dl melk
2,5 dl grov sammalt hvete
2,5 dl hvetemel
1 ss bakepulver



 
Sett stekeovnen på 250 grader.
Smelt margarin gjerne i en kjele som er stor nok til å bake i.
Ha i melk, mel og bakepulver.
Elt godt slik at deigen samles til en ball.

Del deigen i to og legg på bakepapir.








Klapp kulene flate ca 20 cm i diameter.

Del hvert emne i 4 biter.









Stekes midt i stekeovnen i ca 15 minutter.
Skjær sconsene fra hverandre mens de er varme, og la de avkjøles litt på kakerist.

Spises helt nystekte.

Scones er ferskvare og egner seg verken til brødboksen eller til å fryse.

Prøv med yoghurt som deigvæske, og med andre typer grovt mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar