Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Hamburgerbrød

Lag en fin grunndeig som forheves.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Ha deigen på benken og elt den lett sammen med deigskrapen. En deig som skal kjevles må ikke eltes for mye.
Kjevle en leiv som er ca 2 cm tykk. Stikk ut brød. Her har jeg brukt en tom hermetikkboks (10,5 cm )









Legg brødene på stekeplate og etterhev i ca 15 min.










Pensle med egg og strø med sesamfrø. Stekes midt i ovnen i ca 12-14 min.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar