Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sabayonnesaus

 Sabayonnesaus er en eggekrem med hvitvin. Den lages over vannbad.



Brukes for eksempel til pærer kokt i saft.



50 g melis
2 eggeplommer
0,75 dl hvitvin










Finn en metallbolle som passer oppi en kjele.
Fyll kjelen halvfull med vann og kok opp.
Ta kjelen av plata.
Bland melis, eggeplommer og vin i bollen.
Sett bollen oppi kjelen og pisk til eggekremen tykner.

Når kremen er passe tykk - ta bollen vekk fra det varme vannet. Visp litt til. Hell sausen over i en ny bolle (som ikke er varm) og la den avkjøles fram til bruk.


Flere bilder kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar