Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Blomkål og sellerirotpurè

 4 porsjoner
1 skive sellerirot
1 blomkål1 - 1,2 dl fløte 










Skjær sellerirot i skiver. Da er det enklere å skrelle den











Skyll sellerirotskivene godt. 












Kok opp vann i en kjele og legg skivene i. Del blomkål i buketter. La sellerirot koke noen minutter før blomkålen legges i.


Når sellerirot og blomkål er møre has de over i matmølle. Det er viktig ikke å få med noe av kokevannet over, da blir pureen for tynn.  Tilsett litt fløte, og la maskinen gå til pureen er silkemyk.

Ha mosen i en kjele og tilsett fløte til passe konsistens. Den skal ikke være for bløt.
Smakes til med salt og pepper.


1 kommentar: