14 gjester til bords
6 retter
3. Helstekt okse indrefilet, rødløkskompott, rosenkål, honningstekt persillerot og saus
6 retter
3. Helstekt okse indrefilet, rødløkskompott, rosenkål, honningstekt persillerot og saus
5. Innbakt brie
6. Sjokoladefondant med vaniljeis og bær
Innkjøp - beregnet til 14 personer:
1 pose Risotto med asparges
1 pose Scampi (bruker 3-4/person)
1 flaske Basamicocreme
2 store blomkålhoder
2 x1/3 l matføte
1 pose safran
200 g bacon
6 dl eplemos fra fryser, evnt epler og lage eplemos først
2 sitroner
1 potte med fersk mynte
3 poser Cheripoteter
8 store rødløk
1/2 l solbærsaft
2 kg okse indrefilet
3 pk rosenkål
4 persillerot
1 potte timian
ca 500 g Brie
14 skiver spekeskinke
2 pk butterdeig
1 kg oksehaler
4 løk
6 gulrøtter
3 plater kokesjokolade
12 egg
margarin
store muffinsformer
1 l god vaniljeis
1 pk fersk blåbær
1 pk fersk bringebær
1 potte basilikum
aluminiumsfolie
Arbeidsplan - forberedelser:
- Finne fram servise. Tenkt kreativt på hva som kan brukes.
- Kvelden før setter jeg på oksehalene til kraft.
- Formiddagen:
- Ta ut scampi fra fryser. Ta ut butterdeig fra fryser.
- Steke fileter
- Rense løk og sette på kompotten
- Koke blomkål - lage mos - sette kaldt.
- Rense rosenkål. Jeg legger de rett i kjelen de skal kokes i.g har i en raus bit med meierismør. Da er det bare å helle på kokende vann.
- Lage sjokoladefondant. Hells i former og settes i kjøleskapet.
- Steke bacon og finhakke.
- Lage ostepakkene.
- Dele opp persillerot og forvelle.
Servise:
Bogstad-tall
Farrisglass, kakeasjett og teskje
Cousine- tall.
Dessertglass med stett + teskje
Legge på kniv og gaffel
Kakeasjetter
Glassasjetter
|
Frese Scampi
Anrette – bære inn
--
Bære ut tallerkner
Anrette – bære inn
--
Bære ut
Anrette hovedrett – bære inn
Bære utAnrette sorbet – bære inn
--
--
Briepakker inn i stekeovnen
Skjære opp tomater
Bære ut tall.
Anrette – bære inn
--
Sette sjokoladefondant i stekeovnen.
Bære ut tall
Servere kaffe og likør
Anrette dessert og servere
|
Husk:
Poteter inn i stekeovn ca 17:45
Risotto på 17:30
Blomkålsuppe – lage ferdig
Sette på rosenkål
Sette persillerot i stekeovn
Varme opp løk
Sjekke poteter og rosenkål
Varme saus
Sette på kaffe |
Jeg blir svimmel!
SvarSlettServerte selv 3-retters her for leden. De varme rettene ble kald, mens isen smeltet :)