Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Scampi og risotto

3-4 scampi/person
1 ss risotto/person
balsamicocreme











Det er ikke vanskelig å lage risotto selv, men denne gangen gjorde jeg det enkelt for meg selv og valgte risotto med asparges fra Superbra. Den er faktisk god også.

Jeg hadde kjøpt frossen scampi, det gjør vel de fleste. Den må tines. Det gjør den fort på kjøkkenbenken. Den gangen hadde jeg kjøpt med skall. Det av. Det skrelles skjell og skjell, og halen kan sitte på om man ønsker det.  Legg scampiene i en bolle og press over saften av en sitron. Hell på 3 ss god olje og 1 nevne finkhakket koriander. Bland rundt og la det stå minst 1 time.

Når risotto er ferdig kokt stekes scampi ca 1 min på hver side i relativt varm panne. Scampi må ikke steke for lenge, men den skifter farge fra grått til rosa når det er ferdig stekt.

Anrettes som bildet viser.

Jeg understreker at basamicocreme er noe helt annet enn balsamicoeddik!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar