3-4 scampi/person
1 ss risotto/person
balsamicocreme
Det er ikke vanskelig å lage risotto selv, men denne gangen gjorde jeg det enkelt for meg selv og valgte risotto med asparges fra Superbra. Den er faktisk god også.
Jeg hadde kjøpt frossen scampi, det gjør vel de fleste. Den må tines. Det gjør den fort på kjøkkenbenken. Den gangen hadde jeg kjøpt med skall. Det MÅ av. Det skrelles skjell og skjell, og halen kan sitte på om man ønsker det. Legg scampiene i en bolle og press over saften av en sitron. Hell på 3 ss god olje og 1 nevne finkhakket koriander. Bland rundt og la det stå minst 1 time.
Når risotto er ferdig kokt stekes scampi ca 1 min på hver side i relativt varm panne. Scampi må ikke steke for lenge, men den skifter farge fra grått til rosa når det er ferdig stekt.
Anrettes som bildet viser.
Jeg understreker at basamicocreme er noe helt annet enn balsamicoeddik!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar