2 kg røkte svineknoker
500 g tørka gula erter
1. Legg ertene i vann over natta. (Det er ikke mulig å koke ertesuppe av ubløta erter!)
2. Tøm av bløtevannet og skyll godt.
3. Ha erter og knoker i en stor kjele og hell på vann til det dekker.
5. Ta knokene opp og skjær kjøttet i små terninger. Det blir ca 500 g renset kjøtt. Det passer akkurat til mengden erter.
Jeg synes ertesuppe skal være slik. Bare erter og kjøtt. Andre smaker til med krydder som timian. Og noen vil ha i grønnsaker som gulrøtter, kålrot, persillerot og sellerirot.
Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar