Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Grillet chevre

Til 4 porsjoner

190 g chevre (feks TINE chevre naturell)
4 skiver loff
4 ss flytende honning

Marinerte valnøtter:
12 stk valnøttkjerner
1/4 dl sukker
1/4 dl sherry, cognac eller lign.

Honningdressing:
3 ss olje
2 ss flytende honning
1 ss rød vineddik
litt salt og pepper

Annet tilbehør:
1/2 pose babyleaf
1 pære 
3 ss ristede pinjekjerner
3 ss flytende honning
fersk timian

 

1. Lag marinerte valnøtter 
2. Lag honningsdressingen. Rør godt sammen slik at alt blandes godt. Sett kjølig frem til servering.
3. Vask og tørk pæren. Del i to langsetter og fjerne stilk, blomst og kjernehus. Del i skiver. 

 


4. Toast
Skjær 4 skiver av loffen. Neste gang vil jeg skjære av skorpe og tilpasse loffskiven til osten. Til denne osten burde skivene vært litt avlange. Smør en tynt lag med smør på begge sider av loffskivene. 
Stek loffskivene i tørr stekepanne til de begynner å farge. Det må være relativt høy temperatur på plata slik at de de får farge på utsiden, men forstsatt er myke inni. Ringle litt honning på hver toastskive og stek dem videre. Snu rundt på dem ofte. 

  
Legg loffskivene på en stekeplate med bakepapir. 
5. Skjær chevre i skiver og legg på loffen. 

6.Sett stekeovnen på 250°C med grillementet på.
7.Gjestene må sette seg tilbords
8.Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 min (sett på varselur).
9.Ta stekebrettet ut av ovnen og ringle over litt flytende honning. Stek deretter i 2-3 minutter til, til chèvren er smeltet inni og har en gyllen, lett karamellisert overflate.

10. Anretning:
Legg salat midt på tallerkene. Legg på pæreskivene. Ringle over honningdressing. Dette kan være klart når loffskivene med ost settes i ovnen.
Plasser loffskivene på tallerkene.
Fordel valnøtter og strø over med noen pinjekjerner.
Server mens osten fortsatt er varm. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar