Til 4 porsjoner
190 g chevre (feks TINE chevre naturell)
4 skiver loff
4 ss flytende honning
Marinerte valnøtter:
12 stk valnøttkjerner
1/4 dl sukker
1/4 dl sherry, cognac eller lign.
Honningdressing:
3 ss olje
2 ss flytende honning
1 ss rød vineddik
litt salt og pepper
Annet tilbehør:
1/2 pose babyleaf
1 pære
4. Toast
Skjær 4 skiver av loffen. Neste gang vil jeg skjære av skorpe og tilpasse loffskiven til osten. Til denne osten burde skivene vært litt avlange. Smør en tynt lag med smør på begge sider av loffskivene.
Stek loffskivene i tørr stekepanne til de begynner å farge. Det må være relativt høy temperatur på plata slik at de de får farge på utsiden, men forstsatt er myke inni. Ringle litt honning på hver toastskive og stek dem videre. Snu rundt på dem ofte. Legg loffskivene på en stekeplate med bakepapir.
5. Skjær chevre i skiver og legg på loffen. 6.Sett stekeovnen på 250°C med grillementet på.
10. Anretning:
Legg salat midt på tallerkene. Legg på pæreskivene. Ringle over honningdressing. Dette kan være klart når loffskivene med ost settes i ovnen.
Honningdressing:
3 ss olje
2 ss flytende honning
1 ss rød vineddik
litt salt og pepper
Annet tilbehør:
1/2 pose babyleaf
1 pære
3 ss ristede pinjekjerner
3 ss flytende honning
fersk timian
2. Lag honningsdressingen. Rør godt sammen slik at alt blandes godt. Sett kjølig frem til servering.
3 ss flytende honning
fersk timian
1. Lag marinerte valnøtter
2. Lag honningsdressingen. Rør godt sammen slik at alt blandes godt. Sett kjølig frem til servering.
3. Vask og tørk pæren. Del i to langsetter og fjerne stilk, blomst og kjernehus. Del i skiver.
4. Toast
Skjær 4 skiver av loffen. Neste gang vil jeg skjære av skorpe og tilpasse loffskiven til osten. Til denne osten burde skivene vært litt avlange. Smør en tynt lag med smør på begge sider av loffskivene.
Stek loffskivene i tørr stekepanne til de begynner å farge. Det må være relativt høy temperatur på plata slik at de de får farge på utsiden, men forstsatt er myke inni. Ringle litt honning på hver toastskive og stek dem videre. Snu rundt på dem ofte. Legg loffskivene på en stekeplate med bakepapir.
5. Skjær chevre i skiver og legg på loffen. 6.Sett stekeovnen på 250°C med grillementet på.
7.Gjestene må sette seg tilbords
8.Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 min (sett på varselur).
9.Ta stekebrettet ut av ovnen og ringle over litt flytende honning. Stek deretter i 2-3 minutter til, til chèvren er smeltet inni og har en gyllen, lett karamellisert overflate.
8.Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 5 min (sett på varselur).
9.Ta stekebrettet ut av ovnen og ringle over litt flytende honning. Stek deretter i 2-3 minutter til, til chèvren er smeltet inni og har en gyllen, lett karamellisert overflate.
10. Anretning:
Legg salat midt på tallerkene. Legg på pæreskivene. Ringle over honningdressing. Dette kan være klart når loffskivene med ost settes i ovnen.
Plasser loffskivene på tallerkene.
Fordel valnøtter og strø over med noen pinjekjerner.
Server mens osten fortsatt er varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar