Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

7.august 2020

 

Det passet godt å åpne ei flaske flott champagne denne solfylte augustkvelden. 

Det var helt vindstille så jeg hadde dekket bordet midt på plenen. 












Forrett: 

Vin: Soalheiro Vinho Verde















Hovedrett:


Vin: Luis Max Climat





Dessert:
Bringebæris

Philizot & Fils Brut numéro 3
Champagne, Frankrike
Kremet og fruktig, preg av sitrus, eple og urter, hint av kjeks.

Krav for hvitvin: passe både til reker og mango. Dessuten til den syrlige og fete sausen av creme fraiche og majones.
Jeg valgte Soalheiro Vinho Verde fra Portugal av druetype: Alvarinho. 
Ung, fruktig og saftig, preg av eple, pære og urter, hint av mineraler i ettersmaken.

Krav for rødvin: må ikke være for kraftig for svinekjøttet, og tåle ingefær og parmesan. Jeg valgte Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides fra Frankrike. 100% Pinot Noir.  

Ren og fruktig, preg av mørke og røde bær, innslag av urter og lakris, ørlite bitter ettersmak.


Vi flyttet oss inn i utestua med desserten. Det var også en slags innvielse da bord og stoler ble satt inn dagen før. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar