Det passet godt å åpne ei flaske flott champagne denne solfylte augustkvelden.
Det var helt vindstille så jeg hadde dekket bordet midt på plenen.
Vin: Soalheiro Vinho Verde
Hovedrett:
Vin: Luis Max Climat
Bringebæris
Philizot & Fils Brut numéro 3
Champagne, Frankrike
Kremet og fruktig, preg av sitrus, eple og urter, hint av kjeks.Krav for hvitvin: passe både til reker og mango. Dessuten til den syrlige og fete sausen av creme fraiche og majones.
Jeg valgte Soalheiro Vinho Verde fra Portugal av druetype: Alvarinho.
Ung, fruktig og saftig, preg av eple, pære og urter, hint av mineraler i ettersmaken.
Vi flyttet oss inn i utestua med desserten. Det var også en slags innvielse da bord og stoler ble satt inn dagen før.
Krav for rødvin: må ikke være for kraftig for svinekjøttet, og tåle ingefær og parmesan. Jeg valgte Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides fra Frankrike. 100% Pinot Noir.
Ren og fruktig, preg av mørke og røde bær, innslag av urter og lakris, ørlite bitter ettersmak.
Vi flyttet oss inn i utestua med desserten. Det var også en slags innvielse da bord og stoler ble satt inn dagen før.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar