1 svinefilet, indre eller ytre.
150 - 200 g/person
Marinade nok til 600 g kjøtt.
Marinade nok til 600 g kjøtt.
2 ss olje
2 ss soyasaus
2 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 ss sitronsaft
salt og pepper
salt og pepper
Bland sammen til marinaden, hell den i en plastpose og legg kjøttet i. Kan gjerne legges i kjøleskap minimum 6 timer.
Sett stekeovnen på 125 grader
Tørk av kjøttet.
Ha på pepper.
La margarin bli godt varmt før kjøttet legges i stekepanna.
Brun kjøttet hele veien rundt.
Legg kjøttet i en ildfast form eller langpanne.
Sett steketermometer inn i kjøttet langsetter midt i fileten.
Stek til kjernetemperatur 64 grader.
Ta formen med kjøttet ut, strø på salt og pakk fileten inn i aluminiumsfolie. La steketermometeret sitte i. Da ser du at kjernetemperaturen forsetter å stige et par grader.
La kjøttet hvile. Jeg synes kjøttet blir best når det får stå i minst 30 min, gjerne lengre. Hvis kjøttet skal være ordentlig varmt er det ikke noe problem å varme det opp igjen. bare følg godt med på steketermometeret. Da kan ovnstemperaturen være 200 grader.
Serveres feks med Timianpoteter,
Sett stekeovnen på 125 grader
Tørk av kjøttet.
Ha på pepper.
La margarin bli godt varmt før kjøttet legges i stekepanna.
Brun kjøttet hele veien rundt.
Legg kjøttet i en ildfast form eller langpanne.
Sett steketermometer inn i kjøttet langsetter midt i fileten.
Stek til kjernetemperatur 64 grader.
Ta formen med kjøttet ut, strø på salt og pakk fileten inn i aluminiumsfolie. La steketermometeret sitte i. Da ser du at kjernetemperaturen forsetter å stige et par grader.
La kjøttet hvile. Jeg synes kjøttet blir best når det får stå i minst 30 min, gjerne lengre. Hvis kjøttet skal være ordentlig varmt er det ikke noe problem å varme det opp igjen. bare følg godt med på steketermometeret. Da kan ovnstemperaturen være 200 grader.
Serveres feks med Timianpoteter,
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar