Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Parmesansaus

 
3 ss smør eller margarin
1/2 hvitløk
3 ss hvetemel
2,5 dl kyllingkraft (ublandet)
3,5 dl vann
1 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
75 g parmesan
1 ts tørket timian


 


Smelt smør i en liten kjele til saus. 
Ha i finhakket hvitløk og stek til det begynner å dufte. 
Rør inn mel og spe med buljong og vann.
       

Riv parmesan.
Kok opp sausen, og rør inn fløte og parmesan. 
Smak til med salt, pepper og timian.
    


Passet godt til svinefilet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar