4 gelatinplater
3 dl melk
2 dl kremfløte
0,5 dl sukker
100 g sjokolade /melkesjokolade
Vaniljesaus:
4 eggeplommer
2 dl melk
2 dl kren\mfløte
0,5 dl sukker (1 ss vaniljesukker fra Apoteket og resten vanlig sukker)
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.
Kok opp melk og fløte sammen med sukker.
Bryt sjokoladen i biter, tilsett og rør til det løst opp.
Klem vannet av gelatinplatene, ha de i kjelen og rør til den er helt løst opp.
Avkjøl sjokoladeblandingen litt før den helles i bolle eller serveringsglass.
Lag vaniljesausen:
Bland melk, sukker og fløte i en kjele. Kok opp.
Hell melkeblandingen over eggeplommene i en bolle. Pisk godt. Vaniljesausen vil starte og tykne.
Hell blandingen tilbake i kjelen
Varm opp under omrøring. Det skal ikke koke.Avkjøl noe før den helles i mugge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar