Til 16 lefsesnipper:
1/3 l sæterrømme
5 ss sukker
5 ss lys sirup
3 dl melk
3 ts hjortetakksalt
ca 1 l hvetemel
Fyll:
200 g smør
1 dl sukker
2 ts kanel
Pisk rømme og sukker stivt.
Sett stekeovnen på 210o
Ha deigen på godt melet benk. Bruk deigskrape og elt litt forsiktig. Ikke ta i deigen med fingrene, den er veldig løs og klissete.
Etter litt elting kan deigen formes til en pølse og deles i 8 emner.
Legges på bakepapir på stekebrett.
Rør lett sammen. Deigen skal være litt løs.
Settes kaldt en stund.
Settes kaldt en stund.
Ha deigen på godt melet benk. Bruk deigskrape og elt litt forsiktig. Ikke ta i deigen med fingrene, den er veldig løs og klissete.
Etter litt elting kan deigen formes til en pølse og deles i 8 emner.
Kjevle 2 mm tykke runde lefser ca 26 cm i diameter.
Legges på bakepapir på stekebrett.
Resten av emnene kjevles ut, legge på bakepapir og kan legges oppå hverandre på benken.
Stekes midt i ovnen i 6-8 min.
Stekes midt i ovnen i 6-8 min.
Del den doble lefsen i to og skjær 4 snipper av hver halvpart.
Egentlig er denne porsjonen altfor liten om man først vil bake. Disse lefsene er så gode at de forsvinner fort.
Egner seg godt til frysing. Da deler jeg ikke opp i snipper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar