Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Dansk bestefarskake/Kokoskake

250 g sukker
250 g margarin
250 g hvetemel
4 eggeplommer
3 ts bakepulver
3 dl melk

Belegg:
4 eggehvitter
125 g sukker
6 ts vaniljesukker
100 g kokosmasse




Sett stekeovnen på 200 grader.

legg bakepapir i en kakeform og smør godt med smeltet margarin.











Margarin og sukker røres hvitt.














Tilsett eggeplommene og røres inn.













Sikt sammen hvetemel  og bakepulver og tilsett det vekselsvis med melken.












Ha røren i en kakeform 28 cm
Stekes i ca 15 min.












Pisk eggehvittene stive og bland i sukker, vaniljesukker og kokosmasse.












Ta kaka ut av ovnen og fordel kokoskremen over. Det gjør ikke noe om hinnen på kakebunnen sprekker.

Stek kaken videre i ca 15 min til.


 Ta kaka ut og avkjøl den på kakerist.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar