Denne kvelden lånte vi bort spisestua til en nær slektning som fylte 50 år. Ved slike anledninger tidligere som har alltid vertinnen deltatt i både planlegging av borddekkingen og selve borddekkingen. Det var helt umulig å få til denne gangen, så det var med litt spenning jeg åpnet døra til spisestua sent fredag kveld.
Fargene hun ønsket var rødt, oransje og gult. Jeg hadde mange papirlykter i hvitt, oransje og rosa liggende, og tenkte at de kunne brukes. For å gjenta de samme fargene på bordet spraymalte jeg masse glass i ulike former og høyder i de samme fargene som papirlyktene. For å få inn mer rødt brukte jeg høye røde lys, den største servietten og noen av rosene. De andre rosene er oransje og gule.
Vi var 26 personer til bords
Velkomstdrikk: Monistol Cava eller Herrljunga alkoholfri musserende eplesider.
Forrett: Skagenrøre og toast
Dönnhoff Riesling
Hovedrett: lammestek, hønningbakte rotgrønnsaker, stekt sopp, fløtegratinerte poteter,
rødvinssaus
Falling Feather Ruby
Dessert: Sjokoladefondant, vaniljeis og bærsaus
Kaffe
Revidert arbeidsplan:
TIRSDAG - dekke bordet, henge opp papirlykter
TORSDAG - alle innkjøp
FREDAG - bene ut kjøttet, skrelle poteter, skjære opp rotgrønnsaker, rive ost, lage bærsaus
LØRDAG - mellom kl 11 og 16.
- steke kjøtt
- koke kraft
- lage røre til sjokoladefondant + allergidessert
- skjære opp sopp
- lage kuler av vaniljeisen
- lage skagenrøre
- skjære opp og steke brød
- skjære opp poteter og koke i fløte
- lage saus
LØRDAG - mellom 16.20 - 17.50
- steke sopp
- smake til sausen
- gjøre klar porsjonsformer med poteter
- sette grønnsaker i stekeovnen ca 17.00
Organisering av selve middagen:
17.50: gå til bords
skjenke vin
velkomst
ca 18.10: anrette og servere forrett, sette kjøtt i stekeovnen til oppvarming
spise
tale
sette inn poteter, trenger 15-20 minutter
rydde ut tallerkner
ca 18.50 anrette hovedrett, sette på kaffe (4 kanner)
spise
tale
rydde ut tallerkner, ta ut is fra fryser, sette fondant i stekeovnen - trenger 10 min.
sette inn kaffekopper og skjenke kaffe
anrette dessert og servere
spise
tale
tale
Rydde bordet minus glass.
Sette inn potetgull og peanøtter
mer kaffe på kjøkkenet.
ca 18.10: anrette og servere forrett, sette kjøtt i stekeovnen til oppvarming
spise
tale
sette inn poteter, trenger 15-20 minutter
rydde ut tallerkner
ca 18.50 anrette hovedrett, sette på kaffe (4 kanner)
spise
tale
rydde ut tallerkner, ta ut is fra fryser, sette fondant i stekeovnen - trenger 10 min.
sette inn kaffekopper og skjenke kaffe
anrette dessert og servere
spise
tale
tale
Rydde bordet minus glass.
Sette inn potetgull og peanøtter
mer kaffe på kjøkkenet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar