Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Hveteboller

50 - 100 g margarin
5 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
11-12 dl hvetemel
















Lag deigen slik det er beskrevet her.
Dekk med plast og sett den til forhev i ca 40 minutter. 






Ta deigen på benken. Brett den sammen med en deigskrape. Den skal ikke eltes mye. men litt hvis den er litt løs må det tilsettes litt hvetemel.  














Trill en pølse som deles i 16. 







Jeg synes det er enklest å trille små pølser først. 

Etterhvert former jeg runde boller med sirkelbevegelser. 



Når de er runde og glatte legges de på stekebrett, Det er akkurat plass til 16 boller på et brett. 

   

Sett stekeovnen på 250 grader. 


Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve i ca 15-30 minutter avhengig av hvor varmt det er i rommet. 

Pensle bollene med litt pisket egg. 





Stekes på midterste rille i ca 12 minutter.

Avkjøles på kakerist. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar