5 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
11-12 dl hvetemel
Lag deigen slik det er beskrevet her.
Dekk med plast og sett den til forhev i ca 40 minutter.
Ta deigen på benken. Brett den sammen med en deigskrape. Den skal ikke eltes mye. men litt hvis den er litt løs må det tilsettes litt hvetemel.
Trill en pølse som deles i 16.
Jeg synes det er enklest å trille små pølser først.
Etterhvert former jeg runde boller med sirkelbevegelser.
Når de er runde og glatte legges de på stekebrett, Det er akkurat plass til 16 boller på et brett.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve i ca 15-30 minutter avhengig av hvor varmt det er i rommet.
Pensle bollene med litt pisket egg.
Stekes på midterste rille i ca 12 minutter.
Avkjøles på kakerist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar