Det viktigste til denne middagen er ølet. Og det var:
Kombinasjonen til maten var slik
Asparges, spekeskinke og smørsaus
Tjekkisk Staropramen (Alternativ: Aass pils)
Tjekkisk Staropramen (Alternativ: Aass pils)
Indrefilet av elg, timianpoteter, bakte rotgrønnsaker, jordskokkpure, rødvinssaus
Fuller`s ESB (Extra special bitter)
Til Sjokolademoussen smakte vi på to typer øl:
St. Bernadus 12 og Rochefort 10
Panna cotta med bringebærsaus
Ægir Tors hammer barley wine
Bordet var dekket slik:
Forberedelser:
Tirsdag
|
Dekke bordet
|
|
Onsdag
|
Finne fram alt serviset, sette på
benken
|
|
Torsdag
|
Handle inn
|
Sette på kraft
Lage Panna Cotta og saus
Lage Sjokolademousse
|
Fredag
|
Sile kraft og kok inn.
|
|
fiskesuppe
|
Skjære opp fisk. Settes i kjøleskap
|
|
fiskesuppe
|
Skjære opp løk til fiskesuppe. Fres
og koke inn vin.
|
|
forrett
|
Lage smørsaus til forrett
|
|
Hovedrett
|
Rense jordskokk og koke
|
|
hovedrett
|
Skjære opp grønnsaker
|
|
hovedrett
|
Skjære opp poteter
|
|
forrett
|
Rense asparges
|
|
hovedrett
|
Lage saus
|
|
hovedrett
|
Steke sopp
|
|
Sjekke at alt er gjort klart
Tenne lys på bordet.
|
18.50
19.00
|
Gå til bords
Skjenke Staropramen
|
Koke opp vann til asparges
Presentere forrett
Koke asparges. Varme opp sausen.
Kjøtt
Anrette.
|
Inn med tallerkner
Spise forrett.
|
Kok opp fløte.
|
|
Ut med tallerkner
Skjenke Ægir Vårsol
|
Presentere fiskesuppe.
Varm opp hvitvinsblandingen. Hell på fløte. Ha i fiske. Varm opp og smak
til.
Dryss med dill.
|
|
Inn med tallerkner
Spise fiskesuppe
|
Varme opp kjøtt til 59 grader
|
|
Ta ut tallerkener
Skjenke Fullets ESB
|
Varm opp saus Varm opp sopp.
Presentere hovedrett
Skjære opp kjøtt.
Anrett oksefilet, potetterte,
grønnsaker og saus
Ikke stor porsjon.
|
|
Inn med tallerkener
Spise hovedrett
|
||
Ta ut tallerkner
Skjenke Trappistes
Inn med dessert
Skjenke St Bernadus 12 quadruppel
|
Koke kaffe
Presentere dessert 1
Anrette Sjokolademousse
|
|
Ta ut tallerkner
Skjenke Ægir Tors hammer
Inn med tallerkner
Spise dessert
|
Presentere dessert 2
Anrette dessert: panna cotta, saus,
noen hele bringebær, basilikumblad
|
|
Servere
kaffe
|
16 Asparges
3 Vårløk
5 Sjalottløk
Dill og timian
1 sellerirot
1 persillerot
1kg gulrot
2 kg oksehaler
4 store løk
2,4 kg poteter
Bringebær
Jordbær
Basilikum
Dill
timian
|
700 g Laks
2,5 kg Oksefilet
200 g Spekeskinke
4 l fløte
matfløte
Egg
Lys buljong
|
Usaltet smør
meierismør
Fiskebuljongterning
maisennamel
Kaffe, te
1,5 l mathvitvin til suppe,
pærekompott og asparges
sukker
500 g melkesjokolade
1 kl Bokk-øl (polet)
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar