Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pølse i folie

Mengden er oppgitt til 1 person:
2 poteter
1/4 løk
litt margarin
1 knakkpølse
1/4 eple
1 tykk osteskive
4 ss varmt vann
1/4 ts buljonpulver


Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg aluminiumsfolie i en ildfast form.
Skjær potetene i skiver. Tørk skivene godt før de freses et par minutter i margarin i varm stekepanne.
Ha potetene i formen.
Finhakk løken og fres den myk og gylden. Bland den med potetene.
Skjær eplet i skiver.
Skjær dype hakk i pølsene. Putt eple- og osteskiver ned i hakkene. Legg pølsene over potetene.
Rør buljongpulver i varmt vann og hell over. Pakk folien godt sammen.
Stekes  i ca 45-60 min. Sjekk at potetene er ordentlig møre.
Serveres med en god salat










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar