Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fletteloff

Lag 1 porsjon grunndeig uten sukker. La deigen forheve.
Del deigen i 2 og hver del i 3. Hell hvite og sorte valmuefrø på to bakepapir. Trill 40 cm lange pølser av hvert emne.
Pensle to av emnene med vann og rull de rundt i frøene.
 Legg tre lengder sammen og lag en flette.














Legg flettene på stekeplate med bakepapir.

Etterhev i ca 30 min. Pensle flettene uten frø med egg.
Stekes ved 225 grader midt i ovnen.

Avkjøles på stekerist.


Skjær skiver på skrå  av loffen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar