Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pizza

Bunn:
15 g margarin eller 2 ss olje
2 dl vann
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 pk gjær





Smelt margarin og ha i vann. Varm det til 39 grader.
Ha i hvetemel, salt og tørrgjær. Elt godt.
Dekk bollen med plast og la deigen forheve ca 30 min.

Elt deigen lett og kjevle en leiv som passer på stekebrettet. Løft den forsiktig over på stekebrettet.

Legg på fyll og ost.



Etterhev på benken ca 10 min. Stekes midt i ovnen i ca 30 min ved 200 grader.



Fyll:
1. Kjøttsaus
ca 3 dl kjøttsaus
4-5 dl revet ost (200 g)
2 ts oregano

Smør sausen så langt ut langs kanten som mulig. Ha på oregano og revet ost.
2. Pepperoni og ananas
Smør 1,5 dl tomatsaus på pizzabunnen
Ha på 4-5 dl revet ost (200 g)
Legg på 65 g pepperoni (1/2 pose)
og 1 liten boks ananas i biter
2 ts oregano






3. Skinke og sjampinjong
Smør 1,5 dl tomatsaus på pizzabunnen
Ha på 4-5 dl revet ost
Lagg på 200 g kokt skinke i strimler
og 200 g stekt sjampinjong
2 ts oregano

4. Grønnsakssaus/vegetar
1/2 løk
1 gulrot
ca 100 g hodekål
1 skive sellerirot
1 paprika
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss tomatpurè

Finnhakk løken, skjør paprika i små terninger og riv de andre grønnsakene grovt.
Fres alle grønnsakene med litt olje.
Ha i tomatpurè og krydder.
La det småkoke noen minutter. Ha eventuelt i litt vann for å få riktig konsistens.

Jeg lager alltid en stor porsjon med pizza for å ha noen ekstra middager i fryseren. Når de er avkjølt deler jeg de i to og legger de oppå hverandre med bakepapir mellom i en stor plastpose. De bør tine før de varmes opp i stekeovn, men hvis det har vært veldig travelt så har jeg lagt frossen pizza inn i ovnen da jeg satte den på. Da tiner pizzaen mens ovnen varmes opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar