2,5 kg ferdig rensa eplebiter
2,5 dl vann
ca 1/2 kg sukker
Ta ut kjernehuset og skrell eplene.
Ta vekk alle flekker og skader. Del eplet i to.
Til skrellingen kan man bruke en epleskreller. Den sparer tid om man har mye epler. Jeg har fjernet kniven som deler eplet i skiver, fordi jeg vil dele det i biter selv.
Skjær eplet i biter. Det er lurt at de er ganske like store. Da er de ferdigkokt samtidig. Jeg hadde 2,5 kg ferdig rensa epler. Det ble 3 kg ferdig syltetøy.
Ha eplebitene i en stor kjele sammen med vann og sukker.Det blir ekstra god smak hvis du legger i en 1/2 vaniljestang.
Kok opp og la det småkoke til alt er mørt 20-30 min. Jeg rører forsiktig i syltetøyet fordi jeg vil beholde hele eplebiter.
Det er lurt å smake på syltetøyet selv om det alltid vil smake søtere mens det er varmt.
Ha syltetøyet i emballasje. Jeg oppbevarer alt syltetøy og saft i fryseren. Det sparer meg for mye arbeid med vask og sterilisering av glass og flasker.
2,5 dl vann
ca 1/2 kg sukker
Ta ut kjernehuset og skrell eplene.
Ta vekk alle flekker og skader. Del eplet i to.
Til skrellingen kan man bruke en epleskreller. Den sparer tid om man har mye epler. Jeg har fjernet kniven som deler eplet i skiver, fordi jeg vil dele det i biter selv.
Skjær eplet i biter. Det er lurt at de er ganske like store. Da er de ferdigkokt samtidig. Jeg hadde 2,5 kg ferdig rensa epler. Det ble 3 kg ferdig syltetøy.
Ha eplebitene i en stor kjele sammen med vann og sukker.Det blir ekstra god smak hvis du legger i en 1/2 vaniljestang.
Kok opp og la det småkoke til alt er mørt 20-30 min. Jeg rører forsiktig i syltetøyet fordi jeg vil beholde hele eplebiter.
Det er lurt å smake på syltetøyet selv om det alltid vil smake søtere mens det er varmt.
Ha syltetøyet i emballasje. Jeg oppbevarer alt syltetøy og saft i fryseren. Det sparer meg for mye arbeid med vask og sterilisering av glass og flasker.
Nydelig syltetøy
SvarSlett