Denne desserten ble skapt til en komisk operette, La Belle Helene (Den skjønne Helene), som parodierer starten på den trojanske krigen da Helene rømte med Paris.
Søk på nettet viser at det er like mange versjoner som det er oppskrifter. Det ser ut til at pærene, kokt i sukkerlake med vaniljestang, opprinnelig ble servert hele, og at sjokoladesausen ble helt over. I tillegg var det to kuler med vaniljeis. Jeg synes at en hel pære vil være for mye. Dessuten har jeg egenhermetiserte pærer, og de er delt i to.
til 4:
4 halve hermetiske pærer
4 store kuler vaniljeis
4-5 ss sjokoladesaus
litt hakka mandler eller andre nøtter
Anrettes
Sjokoladesaus (til 4)
125 g mørk sjokolade
1,25 dl kremfløte
Kok opp kremfløten og ha sjokoladebitene i.
Anrettes
Sjokoladesaus (til 4)
125 g mørk sjokolade
1,25 dl kremfløte
Kok opp kremfløten og ha sjokoladebitene i.
Rør til en jevn saus.
Hvis den blir for tykk, tilsett litt mer fløte.
Brukes umiddelbart.
Jeg har også prøvd å smelte sjokoladen i litt cognac, det ble veldig godt tatt i mot.
Sjokoladesaus med cognac
8 ss cognac
150 g melkesjokolade
Ha cognac og sjokolade i en kjele, og varm på svak varme slik at sjokoladen smelter.
La den bli litt avkjølt. Da tykner den litt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar