Fortsatt et høstlig preg over bordet - og det er veldig hyggelig når jeg kan dekke i hele bordets lengde.
Fordi bordet bare er 80 cm bredt så må jeg bruke plassen mellom hvert kuvert til pynt. Jeg setter alltid annenhvert lys og blomster. I tillegg hadde jeg lagt noen tørre kvister langsetter hele bordet.
Til disse middagene er faktisk ølet det viktigste og rettene blir valgt for å passe best mulig.
Jordskokksuppe Walkendolff Amber Ale fra 7fjell
Bilde kommer
Varmrøkt laks med avokadokrem Hesjeøl fra Haandbryggeriet
Pilsmarinert ribbe, brokkolipurè, glaserte poteter, fylt sjampinjong,
Ardenne Blond fra HaandbryggerietTre oster fra Eiker (Camembert, Hvit Eiker og Berbrie) med pærekompott og rabarbrasirup .
Chimey Blue Grand reserve fra trappistbryggeriet på klosteret
Notre Dame de Scourmont i Belgia
Notre Dame de Scourmont i Belgia
Multeis 3 gamle damer fra Austmann
Og en dessert til.
Creme brulè
La Trappe Quadruppel fra trapistbryggeriet på klosteret Inze Lieve Vrom van Konigshoeven, Nederland
Innkjøp
7 x 1/3 l matfløte
3 l kremfløte
1 l helmelk
1 sæterrømme
300 g bacon
9 sjalottløk
24 store sjampinjong
27 egg
7 vaniljestang
5 pærer
5 brokkoli
5 brokkoli
1 fl mathvitvin
1 dl Pistasjkjerner uten salt
1 dl Pinjekjerner
3 dl salte nøtter
Ca 1,3 kg varmrøkt laks
5 avokado
2 lime
7 kg svineribbe
75 små runde poteter
1,5 l multer
2 kg jordskokk
korianderpasta
brie, camembert, hvit eiker
brie, camembert, hvit eiker
smør
øl
Arbeidsplan
Lage isen (dagen før)
Marinere kjøttet (kvelden før)
Skrelle poteter (kan gjøres kvelden før, legges i kaldt vann og settes kaldt)
Marinere kjøttet (kvelden før)
Skrelle poteter (kan gjøres kvelden før, legges i kaldt vann og settes kaldt)
Rense og dele opp brokkoli
Rense jordskokk
Ordne sopp helt klart i form
Skjære opp fisk
Skjære opp ost
Lage pærekompott
Koke opp multer og sukker (brukes til pynt på isen)
Steke bacon, brune løk og hakke nøtter. (kan gjøres kvelden før)
Dampe og steke kjøtt. Avkjøles.
Lage avokadokrem
Koke rabarbrasirup. (Kan gjøres et par dager før)
Lage og steke creme Brule
Koke og mose jordskokk
Koke poteter
Avkjøle kjøtt og skjære det i serveringsbiter.
Lage karamell til potetene
Koke brokkoli og lage purè
Lage suppen helt klar
Lage saus.
Sett på begge stekeovnene.
Plan servering
Varme suppe. Sette inn ribbe til oppvarming.
Gå til bords. Skjenke øl nr 1 Walkendorf Amber Ale 1 fl 33 cl på 2p
1. Øse opp suppe. Husk løk, nøtter + bacon. Servere.
Sette sopp i stekeovnen.
Sette varme på tall til ribbe.
Rydde tall.
Skjenke øl nr 2 Haandbryggeriet hesjeøl 1 fl 50 cl på 3 p
2. Anrette fisk. Husk gressløk. Servere.
Rydde tallerkener
Skjenke øl nr 3 Haandbryggeriet Ardenne Blond 50 cl på 2 p
Varme brokkoli, saus. Skjære opp ribbe.
3. Anrette hovedrett. Husk timian
Rydde tall
Skjenke øl nr 4 Trappist Chimey Blue Grand 75 cl på 3 p
4. Anrette ost + pærekompott + rabarbrasirup
Varme opp multer til neste rfett.
Rydde tall
Skjenke øl nr 5 Austmann 3 gamle damer 33 cl på 2 p
5. Anrette is + lunken multer
Rydde tall
Skjenke øl nr 6 Trapist La Trappe Quadruppel 75 cl på 3 p
6. Anrette creme brulè, husk skje. Strø på sukker og brenne
En kopp kaffe
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar