Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Grillet ribbe



2 kg ribbe i serveringsstykker
2 løk i båter
vann
grillsaus


Jeg foretrekker at serveringsstykkene er litt tykkere enn på vanlig grillribbe, 10x5xhøyden synes jeg er passe. Det er omtrent samme størrelse som jeg deler juleribben opp i.

Legg ribbestykkene og løk i kokende vann og la det trekke i ca 1,5 time.



Legg ribbestykkene i en langpanne og avkjøl.
Pensle med grillsaus.
Grilles (helt på kullgrill) i ca 20 min. Snu ofte slik at kjøttet ikke blir svidd.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar