MENY:
Forrett: Chilimarinert scampi
Hovedrett: Helstekt indrefilet av svin med honningsbakte rotgrønnsaker, råstekte poteter, jordskokkpurè og soppsaus
Dessert: Pannacotta med bringebærsaus og sjokoladekremkonfekt
Borddekking:
Jeg brukte en hel dag på forberedelsene til selve matlagingen. Jeg var ikke vertinne, og kunne derfor konsentrere meg om maten også under middagen. Alt til desserten kunne vært laget dagen i forveien.
ARBEIDSPLAN FORBEREDELSER
Ta ut scampi fra fryseren. Lage marinaden og legge scampi i. Bland flere ganger gjennom hele dagen.
Ta ut bringebær fra fryser. Legges på benken til tining.
Lage mandelbunner.Avkjøles.
Lage sjokoladekrem
Fylle kakene. Settes i kjøleskap
Lage pannacotta. Helles i glass og settes i kjøleskap.
Pakke inn brie. Settes på stekebrett og i kjøleskap.
Skjære opp sjampinjonger.
Steke kjøttet. Det må være ferdig slik at stekeovnene er ledige for poteter og grønnsaker.
Skrelle og koke jordskokk. Ferdig purè settes i kjøleskap.
Skjære opp grønnsaker. Dette tar lengre tid enn man tror. Dekk med folie og settes kaldt.
Lage deig til foccacia.
Skjære poteter i tykke skiver. Ringle over rapsolje, strø over malvonsalt og tørket timian. Dekk med folie.
Stek sjampinjongen.
Bak ut foccacia og sett til etterheving.
17:00 steke foccacia
Lage soppsausen
ARBEIDSPLAN GJENNOMFØRING
Servise:
Chapagneglass
Bogstad-tall
Cousine- tall.
Kakeasjetter
Glassasjetter
|
17:45 Bære ut brett med glass og velkomstdrikke
18:00 Gjestene kommer
Frese Scampi
Anrette – bære inn
--
Bære ut
Anrette hovedrett – bære inn
Bære ut
--
Briepakker inn i stekeovnen
Skjære opp tomater
Bære ut tall.
Anrette – bære inn
--
Sette sjokoladefondant i stekeovnen.
Bære ut tall
Servere kaffe og likør
Anrette dessert og servere
|
ca 17:55 Poteter og grønnsaker inn i stekeovner
De som ikke har 2 stekeovner må velge andre poteter eller grønnsaker
Sette på rosenkål
Sette persillerot i stekeovn
Varme opp løk
Sjekke poteter og rosenkål
Varme saus
Sette på kaffe |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar