5 dl vann
1 pk gjær
½ ts salt
11-12 dl mel
I en grunndeig oppgis den totale melmengden og meltypene varieres. Horn kan bakes av bare hvetemel for å få lys og lett bakverk. Grov bakst får man ved å bytte ut 2-4 dl hvetemel med grovt. Det kan være sammalt hvete eller rug, havregryn, solsikkekjerner, linfrø osv. Det er ikke lurt å bruke for stor andel grovt. Da blir baksten tung og hard.
Lag en vanlig gjærdeig som forheves. Les gjerne om gjærbakst i toppmenyen.
Del deigen i 2 og kjevle en leiv på 35-40 cm bred.
Del i 8 snipper. Jeg bruker pizzaskjærer.
Del i 8 snipper. Jeg bruker pizzaskjærer.
Rull sammen hver snipp.
Bøy horna lett og legg dem på stekebrett. Pass på at skjøten er ned på brettet.
Etterheves i ca 15 min på benken, dekk gjerne med et håndkle.
Pensle med litt vispet egg.
Stekes ved 225-250o 10-15 min på midterste rille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar