Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Potetsuppe

Dette blir ca 5 l suppe. Middag til 10 eller forrett til 25.
3 løk
1 hvitløk
smør
3 dl vin
2 kg poteter
vann
1,5 l matfløte
0,5 l H-melk
1 l kraft
400 g bacon, eller annet salt kjøtt
Skjær potetene i biter og kok de møre i lettsaltet vann.










Skjær løk i biter. Kan kan gjerne bruke sjallottløk. Rød løk vil sette farge på suppa så det er ikke lurt.
Når løken har fått litt farge - tilsett tørr hvitvin. La den koke helt inn.
Kjør poteter og løk sammen med melk/fløte/kraft i matmølle til tynn purè.











Ha alt i en kjele og varm opp under omrøring. Tilsett kraft, mer melk og fløte til suppa er passe tykk.
Bruk svak varme og bruk god tid, ellers blir den lett svidd. Hvis det skjer - ikke rør helt ned i bunnen.
Smak til med salt og pepper.

Suppa skal serveres ganske tykk. Legg i 1 ss med sprøstekt, finhakket bacon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar