Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Ertepurè

300 g frosne erter
vann
1/2 dl fløte
litt salt og pepper
Gi ertene er raskt oppkok.

Hell av vannet (bruk dørslag), og ha ertene i blandebegeret til stavmikseren.
 Hell i litt fløte og mos.












Ha pureen tilbake til kjelen. Tilsett med fløte til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.


Passer godt som tilbehør til bakt laks, karbonader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar