5 dl vann
1 pk gjær
½ ts salt
11-12 dl mel
I en grunndeig kan meltypen varieres. Både rundstykker og horn kan bakes av bare hvetemel for å få fine rundstykker eler horn. Grove bakst får man ved å bytte ut 2-4 dl hvetemel med grovt. Det kan være sammalt hvete eller rug, havregryn, solsikkekjerner, linfrø osv. Det er ikke lurt å bruke for stor andel grovt. Da blir baksten tung og hard.
Lag en vanlig gjærdeig som forheves.
Ha deigen på bakebordet og elt den lett med litt hvetemel. Bruk deigskrape hvis deigen er løs.
Trill deigen til en pølse. Bruk deigskrape og del pølsa i 16 biter.
Trill emnene til glatte rundstykker.
Legg rundstykkene på stekebrett over en kum med varmt vann ca 10-15 min for etterhev.
Sett stekeovnen på 225-250o.
Pensle med egg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar