Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Foccacia

Jeg hadde bare spist Foccacia kjøpt i innvandrerbutikk da jeg bakte selv for første gang. Jeg visste at vanlig hvetemel ikke ville gi den rette smaken så jeg kjøpe Foccaciablanding. Men jeg ble skuffet. Jeg synes at resultatet ble tungt og for salt. Porsjonen var også for liten for en vanlig stekeplate.

Løsningen jeg fant er enkel:







10 dl vann
3 ss olje
1 pk ferdig Foccaciablanding = ca 8 dl
(fordi mengden i disse posene varierer så må man måle den)
12 dl hvetemel  (det skal være 20 dl mel tilsammen)
1 pk gjær






Lag deigen slik det er beskrevet her og lar den heve godt opp. 



Legg bakepapir på stekebrettet og ha på godt med olje. Hell deigen på og klem deigen ut med fingrene slik at den dekker hele brettet. Ha mel på fingrene flere ganger, da klister ikke deigen seg til. 

Etterheves i 1 time. Ringle over olje og strø med Malvonsalt. Kan også bruke finhakket soltørka tomater. Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca 30 min. Avkjøles på rist, men deles i biter og spises gjerne lunken.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar