Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Brennende kjærlighet

Nylaget potetmos


200 g  bacon
1 middagspølse 
1 løk
1 eple







Skjær bacon i strimler, pølsene i biter, eplet i terninger  og finhakk løken.. Stek baconet gyllent uten smør, skru ned varmen og tilsett løken. Stek løken i baconfettet til det er gyllent.  Rør om ofte. Ha i pølsebiter og eplebiter til slutt og la de bli varme.

Ha potetmosen på et fat, ha over stekt løk og bacon og strø med gressløk. Serveres varm, gjerne med en råkostsalat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar