Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Glaserte poteter


Jeg hadde problemer med å få til glaserte poteter. Alle oppskrifter jeg fant gikk ut på å smelte sukker og tilsette en liten mengde smør. Denne massen ble veldig lett brent. 

Å gjøre det motsatt fungerte bedre.
1 kg små poteter 
30 g smør
2-3 ss sukker



Skrell og kok potetene. Avkjøl dem. la lokket ligge på slik at skallet ikke tørker ut.
Smelt smør i en passe stor kjele. (På bildet er det 3 dobbel porsjon)
Dryss sukkeret i og kok opp. Det skal skifte farge og bli tykkere, men pass på at det ikke blir for mørkt.  Ha i potetene og rist panna slik at potetene blir brunet helt rundt.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar