Velkommen
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Ostesufflé
Konfirmasjon 19.september 2020
Lørdag/søndag |
Dekke bordet |
mandag |
Vaske kjøkken |
tirsdag |
Rengjøring Kjøpe
eplemost og blomster |
onsdag |
Steke parmseanstenger og burgerbrødLage små burgere. Rigge under låvebrua |
Torsdag |
Innkjøp Lage iskaker |
Fredag |
rengjøring |
|
Ta opp
jordskokk |
|
Plukke pærer |
|
Ta opp rabarbrasaft |
|
|
|
jordskokkschips |
|
|
Lørdag |
Koke kraft |
|
rabarbrasirup |
|
Steke kjøtt |
|
Lage saus |
|
Tine
kamskjell |
|
Skjære ost |
|
Steke bacon |
|
appelsinsaus |
|
|
|
Pærekompott |
|
Rense
jordskokk |
|
|
|
|
|
Jordskokkpure |
|
poteter |
|
Vaske
utemøbler, pynte |
|
|
16.50 |
Ta ut glass. |
|
|
|
Varme
parmesanstenger. Servere |
hvetemel 1 fl soyasaus 2 rapsolje aluminiumsfolie tørkeruller 1zalo pinjekjerner pistasjkerner 4 melis 1 kg sukker 1 fl hvitvin 2 håndsåpe kaffe te melkesjokolade |
64 kamskjell 1,2 g bacon 4 kg oksehaler 6 kg okse indrefilet 600 g ost x 3 1,2 kg bacon 400 g kjøttdeig ketchup |
2 l appelsin juice 500 g smør 12 egg 1 l H-melk parmesan 1/2 kg norvegia fløte |
5 kg poteter gulrøtter 4 løk 2 sellerirot 2 persillerot 4 p ruccula brokkoli 2 potter basilikum fersk ingefær sitron |
|
Tenne lys på bordet |
17.45 |
Gjestene kommer inn. |
|
|
|
|
|
Gå til bords ønsker velkommen Åshild presenterer drikke og 1 rett. |
|
Skjenke drikke + sette inn vannflasker |
|
|
Forrett |
Varme
appelsinsaus, pisk, ha i bacon Steke
kamskjell. Legg ruccula på
tall Anrett kamskjell og saus |
|
Ta ut tallerken |
|
Foreldre |
|
|
|
|
|
|
|
Presentere hovedrett. Jordskokk dyrket her. |
Hovedrett |
Kok opp saus. Varme jordskokkpure, varme Varme kjøtt Brokkoli Pynt med timian |
|
Flere taler Ta ut tallerken |
|
Presentere ost. Både pærer og rabarbra fra egen hage |
Ost |
Anrette ost + pærekompott Hell over rabarbrasirup rett før servering |
|
Besteforeldre holder tale Ta ut tallerkner |
|
Koke kaffe |
|
Presentere dessert. Bringebær dyrket her. |
Dessert |
Ta ut is fra fryser minst 10 min før. Skjær i kakestykker Smelte sjokolade + ringle over Legge på bær |
|
Bære inn kaffekopper, Fløtemugge, sukkerkopp |
|
Takk for maten |
|
Vi trenger 20 minutter for rydding av bordene før kaker og kaffe. |
Poteter bakte
rapsolje (ca 3 ss til porsjonen på bildet)
krydder etter eget ønske. Jeg bruker Maggi suppebuljong, ca 1 ss til porsjonen på bildet.
Legg potetene på bakepapir på et stekebrett.
Ringle over olje og strø på buljongpulver.
Rulle potetene rundt slik at det blir olje og krydder helt rundt.
Settes i varm stekeovn, 200 grader og stek i ca 40 min til potetene er møre.
17.august 2020
I flere år samlet vi mannens nærmeste kollegaer til øl og mat. Mye øl og mange retter, nøyaktig tilpasset hverandre. Vi rakk ikke engang å invitere før Norge stengte i mars 2020.
Vi forsto at det heller ikke ville være mulig med noe arrangement høsten 2020 så på kort varsel samlet vi noen en helt vanlig mandag kveld midt i august. Da kunne vi fortsatt sitte ute.
Riktig hyggelig synes jeg det var blitt i utestua vår.
Det var biff som var bestilt, men jeg fant ut at vi måtte ha en ordentlig middag. Jeg hadde ikke noe ansvar for drikke, men det var både lyst og mørkt øl.
Grove briks
1 l vann
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
270 g kornblanding*
Varm 1 vann til 37 grader, visp inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet, nesten som tapetklister.
Vei opp alt melet 850 g totalt og tilsett resten av det tørre.
Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, olje/smeltet margarin ( jeg bruker melkefri Melange) og egg. Jeg bruker ikke egg.
Elt i ca 5 minutter.
Strø litt glutenfritt mel over deigen. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Ha deigen på benken
Legg bitene på bakepapir på stekebrett og sett brettene til etterhev, helst 30 minutter eller mer. Sett det ene brettet i kald ovn og sett ovnen på 200 grader. Brettet sto i ovnen drøyt 40 min.
Det andre brettet stekes ca 20 min.
Jeg kan ikke pensle med egg, men det anbefales. Da vil de se enda mer ut som om de er bakt av vanlig mel.
Når de er helt avkjølt legges de i plastposer og oppbevares i fryser. Jeg merker alltid posene med glutenfritt.
550 g hjemmelaget kornblanding
Rekesalsa
Anrettes i porsjonsglass. Serveres.
Bringebæris
2,5 dl melis
Vaniljeis
3 hele egg
1,5 dl sukker
4 dl fløte
3 ss vaniljesukker feks Jacobs