Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjon 19.september 2020


 

Det var solskinn denne dagen i september da en kollega ønsket velkommen til sin sønns konfirmasjon. Flagget var heist og jeg hadde satt fram flagg også på trappa.










Bordet var dekket i hvitt og denimblått. 
Det var dessuten ordnet i kohorter som reglene var.
  

Gjestene ble tatt imot ute med nystekte parmesanstenger og noe godt i glassene.  Alle steder var det pyntet med blomstene til Jordskokk. 

  



  

Ostetallerken: ost fra Eiker, pærekompott, rabarbrasirup og en spesielutgave for et lite barn med norvegia og druer.

   

Dessert. iskake med bringebærsorbet og kaffe.




Forberedelser

Lørdag/søndag

Dekke bordet

mandag

Vaske kjøkken

tirsdag

Rengjøring

Kjøpe eplemost og blomster

onsdag

Steke parmseanstenger og burgerbrødLage små burgere.

Rigge under låvebrua

Torsdag

Innkjøp

Lage iskaker

Fredag

rengjøring

 

Ta opp jordskokk

 

Plukke pærer

 

Ta opp rabarbrasaft

 

 Sette blomster på bordet

 

jordskokkschips

 

 

Lørdag

Koke kraft

 

rabarbrasirup

 

Steke kjøtt

 

Lage saus

 

Tine kamskjell

 

Skjære ost

 

Steke bacon

 

appelsinsaus

 

 rødløkskompott

 

Pærekompott

 

Rense jordskokk

 

 

 

 

 

Jordskokkpure

 

poteter

 

Vaske utemøbler, pynte

 

 

16.50

Ta ut glass.

 

 Ta ut velkomstdrikke

 

Varme parmesanstenger. Servere


Innkjøp
hvetemel
1 fl soyasaus
2 rapsolje
aluminiumsfolie
tørkeruller
1zalo
pinjekjerner
pistasjkerner
4 melis
1 kg sukker
1 fl hvitvin
2 håndsåpe
kaffe
te
melkesjokolade

64 kamskjell
1,2 g bacon
4 kg oksehaler
6 kg okse indrefilet
600 g ost x 3
1,2 kg bacon
400 g kjøttdeig
ketchup


2 l appelsin juice
500 g smør
12 egg
1 l H-melk
parmesan
1/2 kg norvegia
fløte

5 kg poteter
gulrøtter
4 løk
2 sellerirot
2 persillerot
4 p ruccula
brokkoli
2 potter basilikum
fersk ingefær
sitron
5 hortensia, servietter, lys


Kjøreplan

 

Tenne lys på bordet

17.45

Gjestene kommer inn.

 

 

 

 

 

Gå til bords

ønsker velkommen

Åshild presenterer drikke og 1 rett.

 

Skjenke drikke + sette inn vannflasker

 


Forrett

Varme appelsinsaus, pisk, ha i bacon

Steke kamskjell.

Legg ruccula på tall

Anrett kamskjell og saus

 

Ta ut tallerken

 

 Foreldre

 

 

 

 

 

 

 

Presentere hovedrett. Jordskokk dyrket her.

Hovedrett

Kok opp saus.
Varme jordskokkpure, varme
Varme kjøtt
Brokkoli
Pynt med timian

 

Flere taler

Ta ut tallerken

 

Presentere ost.

Både pærer og rabarbra fra egen hage

Ost

Anrette ost + pærekompott

Hell over rabarbrasirup rett før servering

 

Besteforeldre holder tale

Ta ut tallerkner

 

Koke kaffe

 

Presentere dessert. Bringebær dyrket her.

Dessert

Ta ut is fra fryser minst 10 min før.

Skjær i kakestykker

Smelte sjokolade + ringle over

Legge på bær

 

Bære inn kaffekopper,

Fløtemugge, sukkerkopp

 

Takk for maten 

 

 Vi trenger 20 minutter for rydding av bordene før kaker og kaffe. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar