Start var kl 15.30 ute med eplegløgg, nystekte parmesanstenger, bålpanne og natursti. Det var akkurat så strålende høstsol som jubilantene hadde ønsket seg.
Etter drøye to timer ute var det deilig å komme inn i varmen med mulighet for klesbytte før middagen.
Et glass prosecco passet godt da. Selvsagt alkoholfri til alle sjåfører.
Det var lagt opp til valgfri drikke under middagen, vin, øl med eller uten alkohol og eplemost.
Første rett ut var kamskjell med baconsaus.
Vin: Petit Chablis, Frankrike
Øl: Kveldsbris fra Kinn bryggeri
Alkoholfri øl: 1664 Blanc
Andre rett var Blomkål og safranshot
Vin: Trimbach Riesling, Frankrike
Øl: Vestmalle trappist tripel, Belgia
Alkoholfri øl: Aass ute
Så er det hvileretten.
Eplesorbet eller Eplegratinè, en syrlig slush for å rense munnen før hovedretten.
Hovedrett: Indrefilet av rein, potetterte, bakt tomat, jordskokkpurè, Jordskokkchips, Ingefær og soyasaus Ripsgele
Vin: Cline Ancient Vines
Øl: Welterburger Kloster
Alkoholfri øl: Nanny State
Ostetallerken med Berbri, Holtefjell og Eiker Camembert. Pærekompott og rabarbrasirup
Vin: Hattenheimer Riesling Kabinett
Øl: Chimay Blue
Alhoholfri øl: Aass uten
Dessert: Iskake med bringebærsorbet
Vin: Malmsey Madeira
Øl: Porter, Nøgne Ø
Alkoholfri øl: Aass bayer utenVin:
Valdobbiadene Prosecco
La Chablisienne petit
Trimbach Riesling
Cline Ancient Vines
Kloster Eberb, Riesling Kabinett
Malmsey Madeira
Øl:
Kveldsbris
Vestmalle Trappist
Welterburger Kloster
Chimay Blue
Porter, Nøgne Ø
Alkoholfritt
Richard Juhlin blanc
Kronenbourg 1664
Aass uten
Nanny State
Aass uten
Aass bayer uten
Eplemost av Rød Astrakan
Borddekking;
Gyldne duker i lin, lysestaker og pynt i solt og "gull", burgunder lys og servietter.
60 kamskjell
1,2 kg bacon3,5 kg indrefilet av rein 2 kg storfehale |
1 pk safran |
|
1 l laktosefri matfløte
1 l laktosefri helmelk
8 dl kremfløte
6 egg 200 g parmesan 3x200 g camembert ca 600 g Holtefjell ca 600 berbri 1 fryd camembert fra Tine 1 Ridderost |
Servietter lys blomster |
Fra eget lager: 1 l eplemos 6 hermetiske pærer 2 l rabarabrasaft 1,2 kg bringebær 4 kg jordskokk 3 l eplemost 5 dl ripsgele hvetemel, gjær, div krydder |
3 l hvitvin til eplegløgg (Vina Maipo)
4 fl Valdobbiadene Prosecco
3 fl La Chablisienne petit
3 fl Trimbach Riesling
4 fl Cline Ancient Vines
2 fl Kloster Eberbach Hattenheimer Engelmannsberg Riesling Kabinett
1 fl Malmsey Madeira
Øl til
1 fl Kveldsbris
2 fl Vestmalle Trappist
2 fl Welterburger Kloster
2 fl Chimay Blue
1 fl Porter, Nøgne Ø
Alkoholfritt:
1 fl Richard Juhlin Blanc
2 Kronenbourg 1664 (burde hatt 3)
2 Nanny State (burde hatt 3)
2 Aass bayer uten
6 Aass uten
Forberedelser
mandag
|
Dekke bordet
|
tirsdag
|
Kjøpe drikke
rengjøring
|
onsdag
|
Lage iskaker
|
Torsdag
|
|
Fredag
|
rengjøring
|
Lage gratinè (eplesorbet
|
|
Rigge under låvebrua
|
|
Ta opp jordskokk
|
|
Koke kraft
|
|
jordskokkschips
|
|
Lørdag
|
rabarbrasirup
|
potetterte
|
|
Steke kjøtt
|
|
Lage saus
|
|
Tine kamskjell
|
|
Skjære ost
|
|
Steke bacon x2
|
|
appelsinsaus
|
|
Koke blomskål
|
|
Pærekompott
|
|
Rense jordskokk
|
|
Gjøre klar tomater
|
|
Jordskokkpure
|
|
Lage blomkålsuppe
|
|
Legg på duk ute, bære ut kokeplater, kopper osv.
|
|
Parmesanstenger i stekeovnen kl 14.30 (lage deig kl 12.30) Husk 1 glutenfri
|
|
Eplegløgg ferdig kl 15.30
|
Gjennomføring
15.15
|
Bære ut kjeler med eplegløgg
|
15.30
|
Bære ut kurv med parmesanstenger
|
15.30
|
Gjestene kommer, velkomst
|
16.00
|
Aktiviteter ute – de siste forberedelser inne
|
17.45
|
Gjestene kommer inn. Yttertøy og sko i garderoben.
STue i 2.etasje,
Skifte på bad og soverrom
|
18.30
|
Musserende i stua.
|
Tenne lys på bordet
|
|
18.45
|
Gå til bords
ønske velkommen
presenterer drikke og 1 rett.
|
Skjenke drikke + sette inn vannflasker
|
|
tale
|
|
Forrett
|
Varme appelsinsaus, pisk, ha i bacon
Steke kamskjell.
Legg ruccula på tall
Anrett kamskjell og saus
|
Ta ut tallerken
Presentere Blomkål og safranshot + drikke
|
|
Mellomrett
|
Varme blomkålsuppe
Hell i målebeger og i glass
Pynt med bacon og gressløk
Sett på asjetter . Husk teskje
|
Ta ut servise
Presentere hvilerett
|
|
Sorbet
|
Mos gratine
Anrett i glass. Sett på asjett. Husk teskje
mynteblad
|
Ta ut servise
Presentere hovedrett + drikke
|
|
Hovedrett
|
Kok opp saus
Varme kjøtt
Varme potet 15 min
Steke tomat salt, ppperm timinian
Koke aspargesbønner
Pynt med timian
|
Ta ut tallerken
Presentere osterett
|
|
Ost
|
Anrette ost + pærekompott
Hell over rabarbrasirup rett før servering
|
Koke kaffe
|
|
Ta ut tallerkner
Presentere dessert
|
|
Dessert
|
Ta ut is fra fryser minst 10 min før.
Skjær i kakestykker
Smelte sjokolade + ringle over
Legge på bær
Servere
|
Bære inn kaffekopper,
Fløtemugge, sukkerkopp
Cognac og likørglass.
Brownies på tre fat
|
|
Ta ut desserttallerkner
|
|
Sette inn glass med peanøtter, etc
Mer rødvin osv
Ta ut glass som ikke brukes.
Fylle på med vann
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar