Velkommen
Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.
I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.
De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.
Parmesanstenger
Dette er en vanlig loffdeig. Av denne porsjonen lager jeg 32 stenger.
25 g margarin
3,5 dl vann
1/2 pk gjær
8 dl hvetemel
1/2 ts salt
100 g parmesan
2 ts herbes de Provance
Lag deigen slik det er beskrevet her. Deigen må være godt eltet og ganske fast, men ikke hard. Riv parmesanen.
Etter forheven slås deigen ned i bollen og tas ut.
Kjevle et rektangel på 40 x minst 65 cm.
Pensle hele deigen med smeltet margarin.
Dekk 2/3 ( ca 30x90) av deigen med revet parmesan og strø på krydder.
Brett delen uten parmesan over, og over igjen.
Del deigen i 32 strimler. (Det er enklest er å dele deigen først på midten. Deretter begge halvpartene på midten og fortsette til det blir 32 strimler)
Tvinn hver strimmel og legg på stekebrett. Etterhev i ca 15 min.
Pensle med egg.
Stekes på 250 grader i ca 10 min.
Passer godt ved siden av velkomstdrikken eller til supper.
Jeg bruker melkefri melange. Parmesan inneholder ikke laktose.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar