Mange synes at vanlig rød gløgg blir for søt. Dette er da et friskere alternativ. Jeg synes at fargen gjør den mer elegant og at den faktisk passer større deler av året.
1 liter eplemost
1 flaske hvitvin
1 dl appelsinjuice
1 stor kanelstenger
1 tørket ingefær
5 nellikspiker
1 stjerneanis
1 dl rosiner
1 dl skåldede mandler
Ha 2 dl eplemost i en kjele og ha i krydderne. (På bildet er det en stor porsjon)
Kok opp.
La blandingen bli avkjølt og sil den. Kan gjerne lages dagen før.
Varm resten av eplemosten til 80 grader, og tilsett den silte krydderblandingen og appelsinjuice.
Tilsett hvitvin og varm opp. Det skal mye til for at alkoholen forsvinner.
Smak til med sukker. Jeg har brukt 1-1,5 dl til 4 l gløgg.
Tilsett rosiner og hakka mandler eller server de i en skål ved siden av.
1 flaske hvitvin
1 dl appelsinjuice
1 stor kanelstenger
1 tørket ingefær
5 nellikspiker
1 stjerneanis
1 dl rosiner
1 dl skåldede mandler
Ha 2 dl eplemost i en kjele og ha i krydderne. (På bildet er det en stor porsjon)
Kok opp.
La blandingen bli avkjølt og sil den. Kan gjerne lages dagen før.
Varm resten av eplemosten til 80 grader, og tilsett den silte krydderblandingen og appelsinjuice.
Tilsett hvitvin og varm opp. Det skal mye til for at alkoholen forsvinner.
Smak til med sukker. Jeg har brukt 1-1,5 dl til 4 l gløgg.
Tilsett rosiner og hakka mandler eller server de i en skål ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar