Nok saus til 10 personer
2 løk
70 g renset ingefær
1 hel hvitløk
1/2 ts pepper
5 stjerneanis
50 g brunt sukker
1 dl glutenfri soyasaus
2 ss tomatpurè
5 dl oksekraft/buljong + litt ekstra etter kokingen
Jevning:
5 ss maisennamel og litt vann
Sett stekeovnen på 150 grader.
Hakk løken, riv ingefær og press hvitløken.
Fres løken i litt margarin* til den er blank og myk i en gryte.
Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese i 5 minutter til. Tilsett mer margarin hvis nødvendig og rør.
Ha i stjerneanis og pepper.
Tilsett soyasaus, sukker, kraft og tomatpure, og rør godt.
Gi det et oppkok.
Legg på lokk og sett gryta i stekeovnen.
Den kan gjerne stå der minst i 3 timer.
Ta kjelen ut av ovnen. Husk at den er veldig varm. Sil sausen gjennom en melsikt.
Tilsett mer kraft for å få riktig mengde og passe sterk smak.
Rør sammen jevningen og tilsett under omrøring. La den trekke noen minutter.
Dette er en utrolig smaksrik saus og det beregnes ca 2-3 ss til hver.
* Jeg foretrekker å bruke smør eller margarin til steking fremfor olje. Margarin er mest nøytralt og setter ingen smak på maten. Jeg bruker ofte melkefrie Melange (blå pakke) hvis jeg ikke er sikker på at alle gjestene tåler melk.
Hei, temperatur i ovn?
SvarSlett150 grader. Det står helt i starten av oppskriften.
Slett