Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kjøttrull med bacon


400 g kjøttdeig
200 g bacon/8 skiver
1/2 ts salr
1 ts pepper
75 - 100 g ost
3 ss frisk oregano el.2 ts tørket

1 ark bakepapir





















Elt kjøttdeigen med salt og pepper.

Riv osten.

Legg bakepapirene med god overlapp på benken. 
Legg baconskivene halvveis over hverandre. Klem kjøttdeigen ut på bakepapiret og ca 3 cm oppå kjøttdeigen. 
Legg på den revne osten. Det ser veldig mye ut, men det det bør være raust med ost. 
Legg oregano oppå osten. 



 

Brett kjøttdeigen inn over osten, og rull sammen. 

 

 Legg rullen i en ildfast form med skjøten ned.
Stek ved 18 grader i ca 40 minutter.

La kjøttrullen hvile litt før den skjæres i skiver.


 

Serveres med fløtesaus med sopp

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar