2,5 dl melis
Vaniljeis
3 hele egg
1,5 dl sukker
4 dl fløte
3 ss vaniljesukker feks Jacobs
Det passet godt å åpne ei flaske flott champagne denne solfylte augustkvelden.
Det var helt vindstille så jeg hadde dekket bordet midt på plenen.
Krav for rødvin: må ikke være for kraftig for svinekjøttet, og tåle ingefær og parmesan. Jeg valgte Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides fra Frankrike. 100% Pinot Noir.
Ren og fruktig, preg av mørke og røde bær, innslag av urter og lakris, ørlite bitter ettersmak.
I juli (da smittetallene var svært lave) tok vi sjansen på å gjennomføre et familietreff som hadde vært planlagt i over et år.
Skoler og barnehager hadde ferie og mange av gjestene hadde hatt ferie en stund. Det var veldig fint vær så vi kunne spise alle måltider ute. Badene ble fordelt etter kohorter og vi brukte store mengder Antibac.
Til bords var det mye større avstand mellom stolene enn vi pleier å ha.
Til fredag middag var det dekket med gammelrosa duker. Vasene er ulike husholdsningsglass malt i hvitt, orange og rosa. De er gjenbruk. I hagen hadde jeg hentet røde roser.
Vi setter på vannglass og stettglass til alle. Vannfasker og saftmugger settes på bordet.
Serviettene var grønne. De var nesten ferdig brettet og lå klar i en kakeboks.For å ha enkel mat hadde jeg laget lapskaus. Til dessert var det tilslørte bondepiker ferdig lagt i porsjonsglass.
Illustrasjonsbilde. Det var mye større porsjoner |
|
|
|
|
|
|
7,5 dl melis 2 ts kakao 2 ts vaniljesukker 4 ss vann eller kaffe 2. Sikt i det tørre i en bolle. 3. Tilsett vann eller kaffe, og rør sammen. Bruk gjerne mikser. Kremen skal være helt glatt. |