Det er ikke så ofte vi har Taco nå, men vi synes fortsatt at det smaker godt og særlig etter at vi byttet ut Tacokrydderet med hjemmelaget krydderblanding. Det skyldes ene og alene at jeg hadde glemt å kjøpe krydderposen. Etter intens leting etter Tacokrydderblanding som passet til krydderutvalget på kjøkkenet fant jeg denne på Trines matblogg. Jeg hadde ikke hvitløkspulveret, men antok at det ville gå bra likevel - og det gjorde det. jeg kommer aldri til å kjøpe ferdig krydderblanding igjen.
Dette bør være nok til 4.
800 g kjøttdeig
2 ss krydderblanding
1 dl vann
1 isbergsalat
5 tomater
250 g revet ost
16 taco-skjell/skåler/lefser
2,5 ts tørket oregano
2 ss spisskummin
2 ss paprikapulver
1,5-2 ss salt
2 ts sort pepper
Oppbevar krydderblandingen på et tett glass.
Det er viktig med relativt høy varme sånn at kjøttdeig faktisk brunes og ikke koker. Jeg synes at en gammel er det beste redskapet til dette. Ikke brun for mye om gangen. 400 g er faktisk i meste laget.
Tilsett krydderblandingen og vannet. La det småkoke til noe av vannet har kokt inn.
Tomatene skjærer jeg i skiver, deretter i strimler og så i små biter. Det er viktig å bruke en sylskarp kniv.
Riv osten.
Vi foretrekker de flate Tacoskålene. Hvis vi er flere tilbords velger jeg Tortillas i tillegg.
Tacoskålene er varme og sprø på et par minutter når ovnen er 200 grader varm. Jeg står faktisk ved ovnen og passer på. Det er bare noe sekunder for mye som skal til for at de blir brent.
Gryten setter jeg på bordet. Da holder kjøttet seg varmt lengre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar