Lag søt grunndeig:
50 - 100 g margarin
5 dl melk
1 pk gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
11-12 dl hvetemel
Se fremgangsmåte for deiglagingen her.
Forheves i ca 30 min på benken. Lag fyllet mens ut venter.
Fyll: 50 g margarin
2 ss kanel
sukker
Smelt margarin. Ha i kanel og tilsett sukker til er ganske fast, men ikke for hard. Det skal være mulig å bre fyllet utover.
Sett stekeovnen på 250 grader når du begynner utbakingen.
Elt deigen lett sammen. Hvis man elter for mye blir den vanskelig å kjevle ut.
Kjevles ca 40 x60 cm. Smør fyll på 1/2 parten av leiven. Brett sammen.
Del i 16 like brede strimler. Jeg bruker pizzaskjærer.
Tvinn strimlen.
og legg den sammen i en spiral på stekebrettet
Etterheves i minst 15 minutter på benken. Dekk med et glasshåndkle (det er ikke lurt å legge disse tilbake i skuffen og bruke til opptørking)
Etterheves i minst 15 minutter på benken. Dekk med et glasshåndkle (det er ikke lurt å legge disse tilbake i skuffen og bruke til opptørking)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar