Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sprøstekt kylling

 


2 store kyllingfileter
3 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 egg
2 ss sesamfrø
3 ss tørket brødrasp

Dette ble faktisk nok til 4 personer.



Skjær kyllingfiletene langsetter i tre tynne skiver. 

Ha hvetemel, salt og pepper i en plaspose. Legg kyllingskivene i og vend på posen slik at alle skivene får et jevnt mellag. 

  

Ha egg i en dyp tallerken og pisk de sammen.
Bland brødrasp og sesamfrø i en annen dyp tallerken. 

Bruk en matpinsett og vend kyllingskivene - først i egg og så i brød. 

Legg kyllingskivene på en tallerken fram til steking. 
  

For å oppnå et sprøtt resultat nå det være rikelig med stekefett i panna. Jeg stekte halvparten med Melange og halvparten med rapsolje. Smaksmessig misliker jeg den fremtredende oljesmaken, og foretrekker derfor Melange. 

Stekes ved ganske høy temperatur ca 2 min på hver side. 

  

Serveres for eksempel med kokt ris og sursøtsaus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar