Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fritert svinekjøtt


4 PORSJONER

600 g svinekjøtt 

RIS
Kok ris til 4 personer som anvist på pakken.








MARINADE 

3 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskje sesamolje
litt pepper
saften fra en lime




Bland sammen marinaden i en bolle som er stor nok til å rommet kjøttet.
Skjær kjøttet i skiver langsetter, og deretter i strimler på tvers. 
Ha i kjøttet og la det stå i minst 30 minutt. 

 

GLAZE
1 spiseskje riseddik 
3 spiseskjeer honning
2 spiseskjeer ketchup
4 spiseskjeer søt chilisaus
2 teskjer sesamolje
4 spiseskjeer appelsinjuice
3 spiseskjeer soyasaus
1 lime 
1/2 dl vann
2 fedd hvitløk
1-2 chili
1 liten bit ingefær


Rør sammen, riseddik, honning, ketchup, chilisaus, olje, appelsinjuice og saften fra lime i en bolle.

Stek hakket hvitløk, finsnittet chili og 2 ss raspet ingefær i et par minutt. Ha i glazen og kok opp.

  


PANERING
 ca 60 gram potetmel (5 1/2 ss)
60 gram Maizena  (6 ss)
 ½ teskje salt. 
1-2 egg i en bolle


Bland potetmel, Maizenna og salt i en bolle og visp egg lett i en annen. 
dekk kjøttet med melblandingen, så i egget og deretter i melblandingen igjen.

  


FRITERING
Ha ca 4 dl olje, nok til å dekkke kjøttet under friteringen i en ikke for stor kjele.

Varm opp oljen. 
Når oljen er varm - friter kjøttet (ca 1/4 del om gangen) til paneringen blir sprø og blir gylden, ca 3 minutter. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på et bakepapir eller tørkerull.
Når alt kjøttet er fritert og risen er ferdig kokt - 
kok opp glazen og ha i kjøttet.   

Bland sammen til alt er dekket og varmt. Gjør gjerne dette raskt slik at kjøttet fortsatt er litt crispy.

Server med ris, frisk chili og vårløk. Selv om jeg hadde glemt chile - smakte det helt utmerket.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar