Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

"Romjulsmiddag 2019 " (24.januar 2020)

Det skulle bli 24.januar i et nytt år før vi fikk samlet våre venner til den tradisjonelle romjulsmiddagen. Julepynten var selvsagt ryddet bort, men bordet sto som om det fortsatt var jul.


Forett var gulrotsuppe. Drikke: Bougier Vouvray 2018 eller eplemost
Så var det carpaccio. Drikke: Villa Borgetti Vallpollicella Classico 2018 eller eplemost
Til hovedrett serverte vi marinert kalkun, appelsinsaus, smørstekte poteter, små løk og asparges.


Drikke: Matua rødvin eller eplemost















Til dessert: Sjokolademousse i tre lag og bringebærsaus. 

Drikke: Banuyls Rimage.

Når det serveres dessertvin skal kaffen komme etterpå, men for de som skal kjøre hjem og ikke får servert dessertvin, så setter jeg fram kaffe til de som ha.
Gjestene ble tatt i mot med et glass musserende. Denne gangen hadde vi valgt Blue nun med gullflak. 

   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar