Sjokoladepudding:
1 1/3 plate gelatin
1 dl rismelk
2/3 dl soyafløte
16 g sukker
33 g melkefri sjokolade (lys eller mørk etter eget ønske)
Vaniljesaus:
2 dl rismelk
1 ss maizennamel
1/2 ss vaniljesukker fra apoteket
1 ss vanlig sukker
litt gulfarge
Lag sjokoladepuddingen:
Legg geltinplater i kaldt vann i 10 min.
Kok opp melk og soyafløte sammen med sukker.
Ha i sjokolade.
Klem vannet av gelatinplatene og ha det i melkeblandingen. Rør godt.
La sjokoladeblandingen bli litt avkjølt før den helles i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
Lag sausen:
Bland rismelk, maisennamel og sukker (inkl vaniljesukker) i en kjele og varm opp.
Rør godt under oppvarming. Tilsett litt mer rismelk for riktiig tykkelse.
Tilsett litt gul matfarge. (Jeg brukte gurkemeie. Da ble den for oransje og fikk en spesiell smak.)
Avkjøl sausen og hell på litt rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar