Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bakt eple med karamell


2 epler
2 ss smør
5 ss hvitt sukker (brunt sukker blir svidd)
1 ts kanel
8 karameller

Vaniljeis og kanel












Smelt smør og sukker i mikrobølgeovn i ca 1 min. Rør i kanel.
La fyllet stå til det stivner litt.






Sett ovnen på 180 grader.






Fjerne blomsten med en kniv.





Skjær av 1/4 av eplet fra stilksiden .










Fjerne kjernehuset med en skje, men pass på at det ikke blir hull gjennom.









Skjær to dype sirkler utenfor hullet.










Snu eplet og kutt spor gjennom hele eplet. Det skal sitte sammen i bunnen, som er opp på bildet.












Sett eplene i form og fyll hullet med Smørbukk-karameller.









legg fyllet oppå eplene. Sett forma i varm ovn.













Stek i ca 40 - 45 min. Sjekk om de er ferdige. Det kan ta inntil 1 time - eplene skal være helt møre. Løft eplet forsiktig over på desserttallerken. Serveres med vaniljeis og et dryss med kanel.

Oppskriften fant jeg her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar