Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Parmesanflarn

Dette er et nydelig tilbehør til flere forretter og til supper.



Beregne 7,5 g parmesan til hvert flarn.  (da blir de ca 6 cm i diameter)








Sett stekeovnen på 200 grader.
Riv parmesan enten på rivjern eller i matmølle.
Fordel parmesan i hauger på bakepapir i stekeplate. Fordi osten flyter ut når den smelter må det være god avstand mellom haugene. På mitt stekebrett passer det med 12 stykker.
 
Stekes i 5-6 minutter, eller til flarnene er gyldne og sprø. Det er lurt å følge godt med de siste minuttene.
Trekk bakepapiret over på kakerist for avkjøling.
Oppbevares som småkaker i kakeboks i metall, men jeg har alltid bakt de så nær bruk som mulig.

 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar