Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjokoladepudding med vaniljesaus

5 porsjoner

4 gelatinplater
3 dl melk
2 dl kremfløte
0,5 dl sukker
100 g sjokolade /melkesjokolade

Vaniljesaus:
4 eggeplommer
2 dl melk
2 dl kren\mfløte
0,5 dl sukker (1 ss vaniljesukker fra Apoteket og resten vanlig sukker)





Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann.

Kok opp melk og fløte sammen med sukker.

Bryt sjokoladen i biter, tilsett og rør til det løst opp.



Klem vannet av gelatinplatene, ha de i kjelen og rør til den er helt løst opp. 
Avkjøl sjokoladeblandingen litt før den helles i bolle eller serveringsglass. 

 

Lag vaniljesausen:
Bland melk, sukker og fløte i en kjele. Kok opp.
Hell melkeblandingen over eggeplommene i en bolle. Pisk godt. Vaniljesausen vil starte og tykne.
Hell blandingen tilbake i kjelen 
 
Varm opp under omrøring. Det skal ikke koke.
Avkjøl noe før den helles i mugge.
  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar